onsdag 14 juli 2010

Stackars barn... Men han behöver väl ingen rulle???

Jaha, så har man chockerat en hel strand då.. Fullpackad vagn och rullstol, alla syskon och Zebbes assistent dundrade ut på stranden här i närheten idag.

Man såg folks ledsna blickar.. deras blickar avslöjade deras tankar.. ååå stackars pojk som får sitta där istället för att leka i vattnet.. Jag hörde deras tankar på långt håll... Och sen när han glad i hågen klev ur rullstolen, så tappade de hakan fullständigt och deras tankar blev istället.. han behöver väl ingen rullstol. Jag riktigt såg hur de funderade. Zebbe sprang och tjöt av glädje ut i vattnet. Hoppade i och började leka med sin assistent och sina syskon.

Zebbe har blivit ett riktigt vattendjur. Så härligt att se honom njuta av värmen och badet.

Mycket vila, lunch och vatten och saft blev det. Tillslut blev det lite för mycket liv i Zebbes ben, så när han kom upp ifrån stranden så såg jag på hans gångstil hur han gick lite illa. Så på med handdukar och påbörjade stretchingen. Zebbe frågade mej om han var stel.. JA, var det enda jag kunde säga.. låren och vaderna var otroligt hårda.. Zebbes assistent kom också snart upp ur vattnet och hjälpte till och stretcha honom. Då passade jag på att hoppa i vattnet som var otroligt varmt och skönt.

När han sedan hoppade ner i rullstolen när vi skulle åka hem, så verkade det som om folk faktiskt hade lite mer förståelse, eftersom de sett oss stretcha honom..

Men där ser man hur vanligt det är att folk tror att har man en rullstol så kan man absolut inte gå.. Lite kul att chocka dem ibland..

4 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Lite kul att chocka :-) Men bra att de fick se att han fick streching så de förhoppningsvis ändå förstod att han behöver sin rulle..

Härligt att han gillar vatten så mycket :-)

Kram Mia

Trillingmamman sa...

Folk har och kommer alltid att ha förutfattade meningar om saker och ting. TYVÄRR!! Av någon anledning så vet de alltid bättre än en själv hur man ska leva, ta hand om barn och annat än man själv.

Så skönt att Zebbe fick njuta en stund i vattnet i alla fall. Hoppas att han tyckte likadant!

Massor med kramar

madeleine sa...

Känner igen det här du skriver lite, för ngr år sen innan vi fick rullstol. Då körde vi mathilda i en sulky och hon va "för stor" för att åka vagn tyckte folk omkring.. det hörde man... deras tankar som du säger..

malin sa...

Små ler lite när jag läser detta, min son har också en rullstol som han använder ganska dagligen men även han kliver ur den titt som tätt och folk står och ser ut som fågelholkar.
Tyvärr så är det många där ute med förutfattade meningar och som inte riktigt förstår sig på allt men ändå tror att dom har rätt.

Fortsätt att chocka omgivningen ni.
kram